OPEN DAG 9 MAART 2024 (10.00-15.00 UUR)

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Nijmegen

We kijken ernaar uit om jou op onze school te mogen begroeten en rondleiden. Het is de eerste stap van een reis die jou naar een nieuwe school gaat leiden. Spannend? Natuurlijk, maar we beloven je dat het ook heel erg leuk is. KGC-leerlingen geven jou (en je ouders/verzorgers) een rondleiding door onze school langs de verschillende lokalen.

We zouden het fijn vinden als je je online aanmeldt voor de open dag, omdat we dan beter kunnen spreiden en alle nieuwe brugklassers evenveel aandacht kunnen geven. Natuurlijk ben je ook welkom om op eigen houtje de school te verkennen.

Je kunt je hier aanmelden.

 

Kan je niet wachten?
Kijk in de onderstaande video’s met oud-leerling Teun Peters, terug naar de open dag van vorig jaar.

Kijk hier de video over het Karel de Grote College.

Leuk dat je belangstelling hebt voor onze school en de Open Dag aanstaande zaterdag! We kijken ernaar uit iedereen te ontvangen; het belooft een mooie en goed bezochte dag te gaan worden. De stand van dit moment: 309 inschrijvingen voor in totaal zo’n 806 bezoekers!

Aan het begin van iedere shift (om 10:00u; 11:00u; 12:00u en 13:00u) starten er telkens uitgebreide rondleidingen door leerlingen langs alle vaklokalen. Iedere rondleiding eindigt bij de Grote Zaal, met aansluitend een podiumpresentie door leerlingen, met impressies van de schoolmusical, toneel / drama, muziek en het vrijeschoolvak euritmie.

Na deze presentatie van een minuut of 20 is er alle gelegenheid voor een praatje met leerlingen of medewerkers, een gezonde lunch, nog een extra kijkje in een vaklokaal, meedoen met euritmie of drama, een les sterrenkunde, een bezoekje aan ons feestelijke schoolplein: te veel om op te noemen!

Voor specifieke vragen, of voor meer informatie zijn rondom de kantine diverse mogelijkheden:

  • het Zorglokaal (1.13)
  • het Algemene Informatielokaal (1.15)
  • de Mediatheek (1.07) met aanmelden voor de brugklas 2024-2025 en studiebegeleiding

Praktische informatie

Heel graag tot ziens op het Karel de Grote College!

Team Open Dag KGC