NAAR DE BRUGKLAS

Wat maakt de vrijeschool uniek?

Nog even en dan zet je de stap naar de brugklas en hopelijk kies je dan voor het KGC. We begrijpen dat het voor jou een hele stap is, dus is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn. Hiervoor organiseren we diverse activiteiten, zodat jij onze school kunt leren kennen:

 • Maandag 21 februari:
  Onderwijsmarkt – van 19.00 tot 21.30 uur. Om te kunnen inschatten hoeveel bezoekers we mogen verwelkomen, vinden wij het fijn als jij je hier aanmeldt.
 • Zaterdag 9 maart:
  Open Dag – van 10.00 tot 15.00 uur.
  Benieuwd naar het programma? In januari vind je hier alle informatie.
 • Donderdag 13 maart:
  Open lessenavond – van 18.45 tot 20.45 uur –
  Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze avond.

Wil je alvast weten wat je mee moet nemen als je naar het KGC komt? Bekijk dan de video hiernaast.

Karel de Grote College

TUSSENTIJDSE AANNAME

Opvoeden tot vrijheid

Leerlingen die nog graag na 1 oktober willen instromen op het KGC, doorlopen de tussentijdse aanmeldprocedure. In de eerste plaats moet er natuurlijk plek zijn in de beoogde klas en / of profielgroep. Wanneer vervolgens de achtergrondinformatie is ingediend en je als leerling duidelijk kunt aangeven waarom je gemotiveerd bent om vrijeschoolonderwijs te gaan volgen, kijken wij zorgvuldig wat een passende plek zou kunnen zijn. Voor de middenbouw (klas 7 en 8) is mw. van Coolwijk de contactpersoon; voor de bovenbouw (klas 9 t/m 12) is dit mw. Zaynoun.

OPEN DAG 2024

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Nijmegen

We kijken ernaar uit om jou op onze school te mogen begroeten en rondleiden. Het is de eerste stap van een reis die jou naar een nieuwe school gaat leiden. Spannend? Natuurlijk, maar we beloven je dat het ook heel erg leuk is. KGC-leerlingen geven jou (en je ouders/verzorgers) een rondleiding door onze school langs de verschillende lokalen.

We zouden het fijn vinden als je je online aanmeldt voor de open dag, omdat we dan beter kunnen spreiden en alle nieuwe brugklassers evenveel aandacht kunnen geven. Natuurlijk ben je ook welkom om op eigen houtje de school te verkennen.

Je kunt je hier aanmelden.

 

Kan je niet wachten?
Kijk in de onderstaande video’s met oud-leerling Teun Peters, terug naar de open dag van vorig jaar.

Kijk deze video van de presentatie van over Het Karel de Grote College:

Onderwijsmarkt

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Nijmegen

Naast onze Open dag (9 maart)  organiseren we ook nog een Onderwijsmarkt op woensdag 22 februari. In en rond onze theaterzaal hebben we een markt gemaakt waar de schoolvakken zich in groepen presenteren: de talen, de exacte vakken, de kunstvakken, enz. Er is ook een kraampje waar je informatie over de school kunt halen: over de aanname, de leerlingbegeleiding, de verschillende leertrajecten: over alles wat je maar wilt weten!

Op twee momenten is er voor jou een presentatie van 20 minuten over de school: kort, niet te ingewikkeld en met KGC-leerlingen die jouw vragen beantwoorden. Daarna kan je weer de markt op, wat lekkers eten en drinken, of nog de vraag stellen die je was vergeten.

We zouden het fijn vinden als je je online aanmeldt voor de onderwijsmarkt, omdat we dan beter kunnen spreiden en alle nieuwe brugklassers evenveel aandacht kunnen geven. Natuurlijk zijn je ouders ook van harte welkom!

Programma:
19:00 – 20:00 uur            Markt
19:30 – 19:50 uur              Zaalpresentatie
20:00 – 20:20 uur            Zaalpresentatie
20.00-21.00 uur                Markt

Open lessenavond

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Nijmegen

Op onze open lessenavond maak je kennis met praktijk- en theorielessen, zoals je deze krijgt op het KGC. Ook maak je op een ontspannen manier kennis met enkele leraren van onze school en word je rondgeleid door enkele van onze leerlingen. Op deze avond is er volop ruimte voor het beantwoorden van allerlei vragen, zodat je onze school echt goed leert kennen. Ook hebben we aan je ouders gedacht, want voor hen is er, als jij de lessen volgt, een informatiebijeenkomst.

Wil je alvast zien hoe zo’n open les eruit ziet, kijk dan naar deze video’s.

 

We zouden het fijn vinden als je je online aanmeldt voor de open lessenavond. Dit kan hier binnenkort.

Programma:
18:45 – 19:00 uur            Ontvangst
19:00 – 19:30 uur            Les 1
19:30 – 20:00 uur            Les 2
20.00 – 20:15 uur            Pauze
20:15 – 20:45 uur            Les 3

KGC Aannamebrochure 2023-2024