X
GO
Auto

Vanuit noordelijke, oostelijke en westelijke richting

Dit is de eenvoudigste route, maar tijdens de spitsuren gevoelig voor vertraging voor de Waalbrug. Zorg ervoor via de A325 Nijmegen te benaderen (A12; A50; A15; richting Nijmegen Noord; A325). Waalbrug over. Na de Waalbrug bij de 5e verkeerslichten linksaf richting Groesbeek / Universiteit (lange voorsorteerstrook) de Prins Bernhardstraat op. (Dit is overigens de eerste mogelijkheid na de Waalbrug om linksaf te slaan). Eerste straat rechts: Bijleveldsingel. Na 200 meter bevindt zich op de hoek van de Bijleveldsingel en de Wilhelminasingel het Karel de Grote College.

Vanuit Zuidelijke en zuidwestelijke richting

Zorg ervoor Nijmegen via de A326 te benaderen (A73 of A50; A326).Volg de borden Nijmegen centrum. Volg de Graafseweg tot aan het Keizer Karelplein.
Op het Keizer Karelplein de eerste rechts en meteen weer links voorsorteren de Groesbeekseweg op. Tweede straat links: Nijhoffstraat uitrijden tot aan de Wilhelminasingel. Op de hoek van de Wilhelminasingel en de Bijleveldsingel bevindt zich het Karel de Grote College.

Parkeren

Het Karel de Grote College bevindt zich in een zogenaamd P-zone gebied (betaald parkeren voor niet-vergunninghouders). De beste parkeergelegenheid is het grote parkeerterrein op 100 meter van de school, op de “Wedren”. Dit parkeerterrein ligt op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Bijleveldsingel; de toegang tot het parkeerterrein ligt aan de Bijleveldsingel. Overdag en 's avonds moet overal in de directe omgeving van de school worden betaald.

Trein

Station Nijmegen. Te voet (Circa 10 minuten). Hoofduitgang uit; rechtdoor het stationsplein oversteken. De van Schaeck Mathon singel aflopen richting het Keizer Karel Plein. Op het Keizer Karel Plein schuin rechtsaf langs “de Vereeniging” de Groesbeekseweg op. Eerste straat links: Sloetstraat uitlopen tot aan de Wilhelminasingel. Op de hoek van de Wilhelminasingel en de Bijleveldsingel bevindt zich het Karel de Grote College.

Fiets

Het Karel de Grote College is per fiets uitstekend bereikbaar. Vanuit de verschillende stadsdelen en de omliggende gemeentes zijn goede fietsroutes aanwezig. Gelet op de verkeerdrukte en het parkeerbeleid in de omgeving van de school is de fiets een uitstekend alternatief. Omdat het Karel de Grote College in het centrum van Nijmegen ligt, hoeft het vinden van de juiste route nooit een probleem te zijn.