X
GO

Aanmeldingen schooljaar 2022 / 2023

Open dag

Helaas kon de open dag vorig jaar op school niet doorgaan: jammer! We verheugen ons erop iedereen op zaterdag 19 februari 2022 van 10:00 tot 15:00 uur wél te kunnen ontvangen! Dus kom vooral naar onze open dag met podiumpresentaties; een kijkje in de lessen; lesdemonstraties; tentoonstelling; rondleidingen; workshops.

Er zullen in de kantine ook verschillende ouders aanwezig zijn van leerlingen die nu op het KGC zitten. Zij beantwoorden graag al uw vragen over het reilen en zeilen van de school. Aarzel niet om hen te benaderen! Daarnaast zijn er natuurlijk leerlingen die nu op het KGC zitten die de weg wijzen in het gebouw, rondleidingen verzorgen en graag ieders vragen beantwoorden.

Open lessen

Naast de open dag kan iedere school in het Nijmeegse nog 2 andere open dagdelen plannen tijdens de periode van 17 januari 2022 t/m 25 februari 2022. De verschillende scholen hebben deze extra dagdelen zo (gespreid) gepland dat het voor ouders en leerlingen mogelijk wordt om zoveel mogelijk scholen te bezoeken. Het KGC heeft de twee open lessen avonden gepland op woensdag 26 januari en woensdag 23 februari. Op deze avonden kunnen leerlingen van groep 8 een aantal proeflessen volgen, terwijl hun ouder(s) / verzorger(s) informatie krijgen over de school en ons onderwijs.

Tot ziens op het KGC!

Contactpersonen: Floor schouten (aanname) en Stefan Korstanje (teamleider onderbouw) en de leerlingadministratie via: aanname@kgcnijmegen.nl  of post@kgcnijmegen.nl.

Aannamebrochure

 

Aan tafel bij het Karel de Grote college!
 

De school in beeld in 3 gesprekken: Hoe was het? Hoe is het? Hoe wordt het?”
Eerst kijken we met een leerling en een ouder terug op hun schooltijd op het KGC: hoe was het?
Dan bevragen twee achtstegroepers de voorzitters van de leerlingenraad: hoe is het?
En ten slotte vragen aanstaande ouders waar zij benieuwd naar zijn en wat ze kunnen verwachten: Hoe wordt het?
Luister naar Ardan Aldershof en Ricardo Schenker in gesprek met oud-leerling Mark en zijn moeder; hoor de antwoorden van leerlingen Floor en Ruben op de vragen van Teuntje en Aram uit groep 8 en kijk wat twee aanstaande ouders willen weten van Floor Schouten en Erik Nieuwkoop.
Bekijk hier de volledige versie.

 

“Neem een kijkje in ons schoolgebouw!“

 

Ben je benieuwd hoe het er bij ons uitziet? Neem dan een kijkje in ons schoolgebouw! Kom binnen in onze unieke centrale hal, of in het monumentale aulagebouw – ooit gebouwd voor de universiteit! Stap op het podium van de theaterzaal in een toneelstuk, presentatie of musical. Natuurlijk schuif je even aan in de altijd gezellige kantine en kijk je rond in een aantal lokalen: Frans, textiel en biologie.
Begin de virtuele 360° rondleiding hier!

 

Je bent van harte welkom op het KGC.

Voor informatie over de school, met vragen over de aanname van brugklassers, tussentijdse instroom en onze zorgstructuur kunt u terecht bij: aanname@kgcnijmegen.nl.

 

VRIJESCHOOLLEERLING NEEMT VERRE REIS VAAK VOOR LIEF: ‘HOOFD, HART EN HANDEN IN HARMONIE’


”Ouders en kinderen kiezen hun middelbare school vaak intuïtief, gebaseerd op de sfeer tijdens een bezoek. Dat kan nu niet. Maar je kunt ook principieel kiezen voor bijzonder onderwijs, zoals de vrijeschool. Ouders en leerlingen kiezen heel bewust voor vrijeschoolonderwijs, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Vereniging van vrijescholen in 2015.. Meer aandacht voor kunstzinnig onderwijs, toetsen staan minder centraal en de school draagt meer bij aan de spirituele en geestelijke ontwikkeling van de leerlingen. Veel ouders en achtstegroepers noemen die redenen om voor de vrijeschool te kiezen.
Lees het artikel...